top of page

טיפים






פורמט נתוני מסלול

התחלת מסלול: (שם התחלת המסלול), (גובה מעל פני הים במטרים) גובה

הליכה: (אורך המסלול בק"מ) ק"מ, (עליה מצטברת במטרים) עליה, (טווח זמן משוער ללא עצירות בשעות) שעות

נק' המראה: (שם מקום ההמראה), (גובה מעל פני הים במטרים) גובה

סוג נק' המראה: (טבע המשטח מנקודת ההנפה)

כיווני ההמראה: (כיווני המראה אפשריים)

אופציות נחיתה: (הצעות לאזורי נחיתה)

יתרונות: (למה המסלול נהדר)

חסרונות: (מה יכול להיות דפוק)

זהירות: (שים לב)

הבהרה: (כיסוי טוסיק)

מפה: מפה אינטרקטיבית תלת מימדית של מסלול ההליכה. מומלץ מאוד לשלב תכנון וניווט בשטח עם הפליקציית עמוד ענן 






מפה וניווט

 

 

האתר מציע את שירותי פאטמאפ להצגת מסלול ההליכה. פאטמאפ קל יותר לשימוש כאשר

מורידים את האפליקציה לנייד או משתמשים בו על נייח

https://fatmap.com/adventures

 

למרות שבישראל ישנו כיסוי סלולרי טוב, במקומות רבים עדיין אין קליטה. מומלץ ללמוד היטב את המסלול לפני היציאה לשטח ואף להוריד את המפה אוףליין. 

 

כל המסלולי גישה לנקודת ההמראה הם דרך מסלולים מסומנים. מפת עמוד ענן כוללת את כולם. מומלץ מאוד להיעזר באפליקציית עמוד ענן לתכנון וניווט בשטח

https://amudanan.co.il/



ניהול זמנים

הזמני הליכה המצויינים באתר ועל מפת מפטמאפ הם שיערוך. במציאות כל אדם עם מקצב הליכה שונה ובלאו הכי המסלולים במדבר דורשים זמן רב יותר. שימו לב שהזמנים אינם לוקחים בחשבון הפסקות מנוחה, חיפוש נקודת ההמראה, הכנה להמראה והתברברות בניווט. אלו עשויים להוסיף שעות לאורך המסלול. כמו כן תמיד ישנה אפשרות שאין תנאי המראה ויש צורך להגיע רגלית לנקודת היציאה. התחלה מוקדמת הכרחית כמעט עבור כל המסלולים.


הסרת אחריות

 

זהו מדריך בסיסי למסלולי הייק אנד פליי שמציין בקווים כללים בלבד את המסלולים המוצעים בו. המשתמשים בו צריכים להיות טייסי פרגלינג אוטונומים ומטיבי לכת בעלי כושר נשיאה על כל המשתמע מכך. אם אינך יודע לקבוע עצמאית את נקודת ההנפה האידיאלית ולהבין את תנאי הרחיפה ביחס לכישוריך – אינך צריך להיות שם. אם אין ברשותך ידע ונסיון להתנייד עצמאית בשטח – אתר זה אינו נכתב עבורך. על המשתמשים במדריך זה להכיר היטב את מגבלות תנאי השטח ומגבלות תנאי הרחיפה המתקיימים בנקודת זמן העשיה, כמו כן את מגבלות כישורי הרחיפה וכושרם הגופני. הדבר נכון במיוחד למסלולי מדבר. על כל פנים – אתר זה מסיר מעצמו כל אחריות כזאת או אחרת. לכו עשו את שיעורי הבית לפני היציאה לכל מסלול וקחו בעלות על מעשיכם שלכם. עבור אילו שמאמינים שהמסלולים במסגרת יכולתם – אל תתנו לאלו שאין ביכולתם לקצץ לכם את הכנפיים. לכו לגלות, לכו לעוף.









תחזיות ומקורות

תחזית מזג אוויר

www.meteoblue.com

תחזית רוח

www.windy.com

שבשבות

https://holfuy.com/en/map/wind&la=32.50005&lo=35.26655&z=7.6

תחזית תרמאלית

www.xcskies.com  

מספרי חירום

 https://www.b144.co.il/EmergencyNo.aspx

מפת עמוד ענן

https://amudanan.co.il/

NOTAM

 https://www.gov.il/he/Departments/Guides/aip?chapterIndex=12

כיצד לרחף

www.wikihow.com/Paraglide


ציוד


 

מתכנן לסחוב קיט רחיפה של 20 קילו על המסלול? תשכח מזה. המסלולים המוצעים כאן דורשים ציוד רחיפה בקטגורית “הייק אנד פליי”. עבור כל מסלול יש להתאים את הקיט ציוד לפי אורך המסלול ותנאי מזג האוויר אבל כעיקרון מומלץ לעשות את המסלולים בסגנון קל ומהיר. אחרת זמני ההליכה מתארכים, מפספסים את חלונות ההמראה והחוויה הכללית נפגמת.





עונות ותנאים

שימו לב לעונה ולאזור: כעיקרון ישראל מאפשרת הייק אנד פליי כל השנה. עם זאת כל עונה בעלת מאפיינים שונים שצריך לקחת בחשבון. יותר מכך, הדרום והצפון שונים מהותית בתוואי השטח ובעלי מערכות אקלים שונות.

קיץ: חום קיצוני - מסלולי מדבר בדר"כ לא אפשריים. האוויר בדרום יבש ובועט. הרוח השלטת היא בדר"כ מערבית חזקה והמראות נעשות לרוב בשעות הבוקר המוקדמות לפני התגברות הרוח מעל המגבלות.

אביב וסתיו: אלו העונות האידיאליות למסלולי הייק אנד פליי. יורד גשם לעיתים רחוקות, הטמפרטורות נהדרות להליכה (אם כי עדיין יכול להיות חם מדי) ולעיתים קורובת ישנם תנאים תרמלים עם בסיס ענן מעל 1500 מטר.

חורף: מזג האוויר פחות יציב עם פוטנציאל גשם. למרות ששעות האור מוגבלות עד 4 אחה"צ הטמפרטורה נהדרת להליכה. הלילות במדבר קרים.

bottom of page