top of page

טיפים

פורמט נתוני מסלול

סוג: ('חד כיווני' – מסלול שנקודת ההתחלה אינה נקודת הסיום, או 'מעגלי' – מסלול שנקודת ההתחלה היא גם נקודת הסיום)

מרחק: (אורך המסלול בק"מ)

טיפוס: (אורך אנכי של הטיפוס המצטבר במטרים)

ירידה: (אורך אנכי של איבוד הגובה המצטבר במטרים)

זמן: (זמן מוערך בשעות להשלמת המסלול בקצב בינוני ללא עצירות והתעכבויות)

התחלה: (נקודת התחלת המסלול)

סיום: (נקודת סיום המסלול)

וריאציה: (חלופה ליציאה, להארכה או קיצור המסלול)

יתרונות: (למה המסלול נהדר)

חסרונות: (מה יכול להיות דפוק במסלול)

הורדת מסלול GPX: (הורדת קובץ ניווט אם כלי הניווט אינו FATMAP)

מפה וניווט

מפה: https://fatmap.com/adventures/ 

האתר מציע את שירותי FATMAP להצגת מסלול הריצה. FATMAP קל יותר לשימוש כאשר מורידים את האפליקציה לנייד או משתמשים בו על PC. חשוב לשלב את תכנון וניווט המסלול עם אפליקצית עמוד ענן (amudanan.co.il)

 

למרות שבישראל ישנו כיסוי סלולרי טוב, במקומות רבים במדבר אין קליטה. מומלץ ללמוד היטב את המסלול לפני היציאה לשטח ואף להוריד את המפה אוףליין ב FATMAP או אל אפליקצית ניווט אחרת (קובץ GPX להורדה זמין עבור כל המסלולים). למידת המסלול מראש והורדת קובץ ניווט לנייד יחסכו התברברות בשטח ואיבוד זמן אור יום. 

 

המסלולים באתר זה הם על שבילים מסומנים (למעט קטעים בודדים בהם בפירוש מצויין אחרת). השבילים בשטח לרוב מסומנים היטב. מומלץ מאוד להיעזר באפליקציית עמוד ענן שמפרט היטב את המסלולים וצבעם.

ניהול זמנים

הזמני ריצה המצויינים באתר ועל מפת FATMAP הם הערכה גסה. במציאות כל אדם עם מקצב ריצה שונה ובלאו הכי המסלולים הטכנים במדבר דורשים זמן רב יותר. שימו לב שהזמנים אינם לוקחים בחשבון התארגנות יציאה, הפסקות, צילומים והתברברות בניווט. כמו כן הערכת הזמן לוקחת בחשבון ריצה מתמשכת – דבר שלעיתים רחוקות ריאלי. במיוחד אם מתאר השטח מגוון ועובר דרך חול, קניונים, מעלות וכדומה. על כן מומלץ לחשב מקדם בטיחות של לפחות 20%-30% להערכת הזמן. יש לזכור: העונה העיקרית לריצות מדבר היא בחורף כשהימים קצרים וזמן האור מוגבל. המוטו לניהול הזמן: התחלה מוקדמת של המסלול, תנועה בשטח עם תחושת דחיפות וסיום מוקדם של המסלול

הסרת אחריות

זהו מדריך בסיסי למסלולי ריצות מדבר שמציין בקווים כללים בלבד את המסלולים המוצעים בו. המשתמשים בו צריכים להיות אוטונומים בשטח ורצי שטח בעלי כושר נשיאה, וכל זאת עם הבנה מה דורשת תנועה מדברתית (התנועה במדבר היא נישה יחודית עם דרישות משל עצמה). אם אינך יודע לקרוא את תנאי מזג האוויר של יום הריצה ביחס לכישוריך – אינך צריך להיות שם. אם אין ברשותך ידע ונסיון לנווט עצמאית בשטח מרוחק עם מתאר טכני – אתר זה אינו נכתב עבורך. על המשתמשים במדריך זה להכיר היטב את מגבלות תנאי השטח ומגבלות מזג האוויר המתקיים בנקודת זמן העשיה, כמו כן כמובן את מגבלות כושרם הגופני תחת נשיאת משקל. 

ואם עד כה הדבר לא היה ברור - אתר זה מסיר מעצמו כל אחריות כזאת או אחרת. לכו עשו את שיעורי הבית לפני היציאה לכל מסלול וקחו בעלות על מעשיכם שלכם. עבור אילו שמאמינים שהמסלולים במסגרת יכולתם – לכו לגלות, לכו לרוץ מדבר.

תחזיות ומקורות

תחזית מזג אוויר

www.meteoblue.com

תחזית רוח

www.windy.com

רדאר גשם

Home - Flowx

מספרי חירום

 https://www.b144.co.il/EmergencyNo.aspx

מפת עמוד ענן

https://amudanan.co.il/

אזהרת שטפונות

אזהרות | Israel Meteorological Service (ims.gov.il)

ציוד

מתכנן לסחוב קיטבאג 10 ק"ג על המסלול? תשכח מזה. המסלולים המוצעים כאן דורשים כמות מים מינימלית וציוד הכרחי בלבד בקטגורית “lightweight”. עבור כל מסלול יש להתאים את הקיט ציוד לפי אורך המסלול ותנאי מזג האוויר, אבל כעיקרון נחוץ לעשות את המסלולים בסגנון קל ומהיר. אחרת לא באמת אפשר לרוץ, הזמן הנחוץ להשלמת המסלול מוכפל, הסיכון בשטח גדל כשמתסכנים בכניסה לחשכה והחוויה הכללית נפגמת.

הצעה לרשימת ציוד:

- מים (בין חצי ליטר ל 2 ליטר תלוי בעונה ובמסלול)

- ג'אקט ריצה  wind breaker

- מכשיר ניווט ותקשורת (פלאפון)

- נעלי trail running (נעלי ריצת כביש בעיתיות במדבר)

- משקפי שמש

- כובע שמש

- חטיפי אנרגיה או ג'לים

- פנס ראש

- משככי כאבים

- בחורף - ג'אקט נוצות, בנדנה וכפפות (בעיקר למקרה חרום שנכנסים לחשכה)

עונות ותנאים

שימו לב לעונה ולאזור: כעיקרון המדבר הישראלי מאפשר ריצה לאורך כל עונות השנה. כן – גם בקיץ (ניסיתם פעם לרוץ שטח בקיץ לאור ירח?). עם זאת כל עונה בעלת מאפיינים שונים שצריך לקחת בחשבון. יותר מכך, האזורי מדבר שונים מהותית בתוואי השטח ובעלי מערכות אקלים שונות. אזור הר הנגב גבוה יותר, קריר יותר עם נטיה לגשמים ושטפונות בחורף, ואילו הערבה .ומדבר יהודה המזרחי נמוכים, חמים יותר עם מעט יותר גשם

קיץ (תחילת יוני עד אוקטובר): חום קיצוני - מסלולי מדבר בדר"כ לא בתפריט. היוצא מן הכלל הם ריצות לילה על מסלולים לא טכנים, בעדיפות לאור ירח מלא.

אביב (מרץ עד מאי) וסתיו (נובמבר ודצמבר): אלו העונות טובות לריצות מדבר. יורד גשם לעיתים רחוקות, הטמפרטורות עדיין חמות אם כי אפשריות לריצה והימים ארוכים מספיק לעשות קווי מדבר גדולים.

חורף (ינואר ופברואר): מזג האוויר פחות יציב עם פוטנציאל גשם. למרות שהימים קצרים ושעות האור מוגבלות (תכנון להשלמת מסלול עד 4 אחה"צ) הטמפרטורה נהדרת לריצה. שים לב שהלילות במדבר, במיוחד באזור הר הנגב, יכולים להיות מתחת לאפס. להתחיל ריצה מוקדם בבוקר עם מעיל נוצות אינו דבר מוזר.

bottom of page